2013. november 5.

Az év természetfotói 2013-ban

Huszonegyedik alkalommal adták át Közép-Európa legrangosabb természetfotós díját. A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége által kiírt pályázatra idén is számtalan pályamű érkezett. 307 pályázó 3822 fényképpel nevezett, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a neves fényképészek (Kármán Balázs, Bánkuti András, Dombovári Tibor, Forrásy Csaba, Kalotás Zsolt, Novák László és Vizúr János) által alkotott zsűri idén is a bőség zavarával küzdött. 

fotó: Máté Bence

Az összesített eredmények alapján 2013-ban ismét Máté Bence zsebelte be az Év Természetfotósának járó elismerést. Az Év Természetfotója címet szintén Máté Bence remek felvétele, a Tányérajkúak címre keresztelt alkotás nyerte. Az 1997-es szegedi születésű Balla Tihamérnak ítélték oda az Év Ifjú Természetfotósa elismerést. Különleges képi világával Tökölyi Csaba nyerte a legjobb búvárfotósnak járó címet.

fotó: Balla Tihamér

21. század révén a kiállítás anyaga az Apple iBook store-ból ingyenesen letölthető. A pályázat utolsó fordulójába bejutott képekből az idén is kiállítást rendeztek a Magyar Természettudományi Múzeumban - 2013. december 31-ig megtekinthetőek a fényképek. 

fotó: Tökölyi Csaba