2013. szeptember 27.

Marokkói konyha, Loubia

Könnyed előételként találkoztam ezzel az étellel Fez városában. Mivel a babot szeretem így az ismeretlennel kapcsolatos előítéleteimet félretéve megkóstoltam ezt a remek vegetáriánus ételt.
Elkészítése a következőképp zajlik: szerezz be a piacról szárított fehér paszulyt, áztasd be éjszakára. Ha rohanós kedvedben vagy akkor kuktában párold, de a hagyományos tűzhelyes verzió is megteszi, sőt… Tartsd szemmel a tűzhelyet, ha a bab megpárolódott az alatt lévő folyadékot tartsd meg, mivel ezt fűszerezzük paradicsommal, fokhagymával, fűszerekkel (só, bors), gyógynövényekkel. Ezek után már csak arra kell várni, hogy beűrösödjön.
Tálaljuk kistányérban friss és ropogós marokkói lepénykenyérrel vagy használjuk köretnek húsok mellé.
Bon appetit!